Grupo Masflamenco

Ritmisch, explosief en intens

Grupo MasflamencoBent u opzoek naar een wervelend flamenco optreden? Dan kunt u bij Masflamenco terecht. Grupo Masflamenco onderscheidt zich door traditionele flamenco in een eigentijds jasje te brengen en legt het accent op dans, gitaar en zang. Alle facetten van flamenco komen aan bod: ingehouden passie, temperament en emotionele uitspattingen.

De Spaans-Nederlandse groep bestaat uit een percussionist, een gitarist, danseres en zangeres. Allemaal zeer ervaren podiumartiesten. Alle muzikanten hebben aan het conservatorium gestudeerd en zijn gespecialiseerd in Flamenco.

Grupo Masflamenco geeft voorstellingen in o.a. theaters, huiskamers en kerken, maar treedt ook op tijdens festivals en feesten.

Met haar programma van ritmisch gitaarspel, explosieve dansen en intense zang maakt Grupo Masflamenco een diepe indruk en raakt haar publiek altijd.

Voorafgaand aan het concert/optreden kan een lezing gegeven worden over flamenco.
Mail of bel voor meer informatie.

Bekijk ook de agenda

 

Mascha Meijman – DansMascha Meijman

Mascha is de oprichtster van de flamencogroep La Primavera en Grupo Masflamenco. Zij is tevens manager van impresariaat Masflamenco.

Zie verder de biografie van Mascha Meijman.

 

Erminia Fernandez Cordoba – Zang

Ze is in 19Erminia Fernandez Cordoba80 geboren in Argentinië (La Plata) en is opgegroeid in Spanje (Alicante). In 1998 verhuisde zij naar Nederland en studeerde ze latijns-amerikaanse muziek aan het Rotterdams conservatorium.

Ze is een van de meest gevraagde flamencozangeressen in Nederland. Met haar rijkgeschakeerde stem heeft zij een breed publiek bereikt in landen zoals Spanje, Turkije en Argentinie.

www.erminia.nl

 

Edsart Udo de Haes – Gitaar

Grupo Masflamenco - Edsart Udo de HaesNa het behalen van zijn conservatoriumdiploma in Amsterdam, zette Edsart Udo de Haes zijn gitaarstudie voort aan de ‘fundacion Cristina Heeren’ in Sevillia, waarna hij Amsterdam een dubbele master klassiek- en flamencogitaar volgde.

Na masterclasses bij o.a. Jeronimo Maya en Miquel Angel Cortes trad hij op in binnen- en buitenland op televisie en radio en in o.a. Vredenburgh (Utrecht), Concertgebouw en Paradiso (Amsterdam). Hij treedt op in verschillende ensembles en als solist. In 2013 presenteerde Edsart Ude de Haes  zijn eerste solo album ‘AURORA’ tijdens de Flamenco Biennale Nederland.

www.edsartudodehaes.nl 

 

Udo Demandt – Percussie

Grupo Masflamenco - Udo Demandt

Udo is een veelzijdig muzikant, die latin-percussie en drums studeerde aan het Rotterdams Conservatorium.

Hij maakt deel uit van vele flamencoformaties in Nederland. In Andalucía nam hij les bij cajista (flamenco-percussionist) ‘Cepillo’. In zijn flamencospel liet hij zich inspireren door o.a. ‘el Negro’ en ‘Piraña’. Zijn repertoire omvat echter ook latijns-amerikaans en oosterse ritmes.

www.udodemandt.com

 

Arturo Ramon – Gitaar

Arturo Ramon Grupo MasflamencoHij is op zijn elfde begonnen met flamencogitaar spelen en studeerde aan het Rotterdams conservatorium bij Paco Peña.

Buiten sologitarist is hij ook een geliefd begeleider zowel op het gebied van zang als van dans. Hij heeft met diverse groepen opgetreden binnen en buiten Europa. Naast het geven van optredens heeft hij zich ook toegelegd op studio-techniek.

www.arturoramon.com

Ron van Holland – Percussie

Grupo Masflamenco - Ron van Holland

Ron (El Cajarron) is zijn flamenco-carrière begonnen bij flamencogroep La Primavera.

Hij speelde in diverse formaties en werkte voor, oa het Utrechtse flamencocentrum, Centro Flamenco Puro en Flamenco Stichting Terremoto. Naast flamenco speelt Ron ook regelmatig in popmuziek- en jazzgroepen.

Ron formeerde in 2005 met John Fillmore en Franklin Heijligers, het John Fillmore Trio.