Bata-workshops door Paula Comitre

Paula Comitre – fast rising flamencoster uit Sevilla – bezoekt Nederland voor een aantal optredens in het kader van de Flamencobiënnale. Zondag 17 december 2023 komt ze voor twee bata-workshops naar Utrecht:

  • Bata beginners/midden: 11:00-12:15 (75 min, 35 EUR)
  • Bata (ver)gevorderd: 12:15-13:30 (75 min, 35 EUR)

Locatie: DUMS, Domplein 4 (zaal 0.19), Utrecht

Interesse? Mail of bel voor meer informatie: masflamenco@hotmail.com, 06-21698384.

Over Paula Comitre

Paula Comitre, geboren in Sevilla (1994), is een getalenteerde flamencodanseres wiens passie voor dans haar leven heeft gevormd. Ze begon haar dansstudies op jonge leeftijd en trad op achtjarige leeftijd toe tot het Antonio Ruiz Soler professionele dansconservatorium. Haar talent bracht haar naar het Ballet Flamenco de Andalucía, onder leiding van Rafaela Carrasco, waar ze nationaal en internationaal optrad met geprezen shows.

Naast haar werk in het balletgezelschap, schitterde Paula in gerenommeerde tablaos zoals Los Gallos in Sevilla. In 2020 werd ze bekroond met de prijs voor ‘Openbaring’ op het Festival de Jerez voor haar soloshow “Cámara abierta”. Ze ontving ook de prestigieuze Giraldillo Revelación op de Bienal de Sevilla.

Vandaag de dag blijft Paula haar artistieke reis voortzetten, samenwerkend met vooraanstaande artiesten zoals David Coria en Artomatico. Haar naam is synoniem geworden met de betovering en passie van flamenco, en ze blijft de wereld betoveren met haar expressieve en meeslepende dans.

Een samenwerking met de Flamenco Biënnale

Artomático & Paula Comitre
Electroflamenco 3.0
14-16 dec 2023

Spannende dialoog tussen flamenco & electronics

De elektronica doet anno 2023 een stevige nieuwe wind waaien in de flamenco. Soundscapecomponist Daniel Muñoz slaat onvermoede bruggen tussen elektronische muziek en flamenco in zijn nieuwste project Electroflamenco 3.0, waarvoor hij het jonge aanstormende danstalent Paula Comitre uitnodigde.

De Sevillaanse danseres ruist en wervelt met subtiele, sensuele bewegingen door het ritmische geluidstapijt dat Muñoz schept. Daarbij verleid door de improvisaties van saxofonist Juan M. Jiménez, die als een slangenbezweerder om haar heen speelt. Met samples, loopers, sequencers en drums maakt Muñoz een betoverende soundscape en daagt beiden uit op zijn intense klankschilderingen te improviseren. In deze ‘flamenco playground’ worden de traditionele flamencoritmes liefdevol binnenstebuiten gekeerd. Ga mee op deze fascinerende muzikale ontdekkingsreis à trois!

Dit is een voorstelling van de Flamenco Biënnale. Meer informatie en kaarten: www.flamencobiennale.nl