Sevillanas les Den Haag – 12 lessen – start 14 sept – prijs € 210.

Sevillanas les is een zeer gezellige les voor iedereen die deze dans graag wil leren dansen. Deze feestelijke dans wordt tijdens de ‘feria de abril’ in Spanje overal gedanst. Je kunt deze dans samen dansen, maar ook alleen. Alle 4 de coupletten komen ruimschoots aan bod, als ook de armvoering. Er is speciale aandacht voor het verschil in de uitvoering van man en vrouw, en we gaan ook Sevillanas klappen. Wil je flamenco leren dansen, kom dan ook deze cursus doen! Sevillanas is zeer geschikt als opstart naar de ‘echte’ flamenco!

Deze lessen worden gegeven door de Sevillaanse Maria Robles. Als lerares legt Maria de nadruk op het plezier van het dansen en het ontwikkelen van een klassieke basis met mooie, elegante bewegingen. Behalve de danstechniek en individuele aandacht vindt zij het belangrijk dat de leerlingen het gevoel achter de bewegingen en de muziek leren begrijpen, wat het dansplezier nog verder verdiept.

  • Sevillanas les voor beginners 
  • Start donderdag 14 sept 2023
  • Lessen van 60 min. | Prijs per blok van 12 lessen: €210,-
  • Locatie: Dansstudio Koorenhuis Prinsengracht 27 Den Haag
  • Data van dit blok 14 – 09-2023 tot en met 07 –12- 2023
  • Tijdstip: donderdag 19:30 – 20:30 
  • Proefles donderdag 14 sept 17,50 contant te betalen
  • INSCHRIJVING en meer informatie mariamalasangre@hotmail.com. Telefonisch via: 0611144838.
  • Het lesgeld dient contant te worden voldaan op de eerste les of betalen VOOR de eerste lesdag op reknr: NL85INGB0008963327 tnv Maria Robles 

Over Maria Robles

Maria RoblesMaria Robles (Sevilla, 1975) studeerde klassiek ballet, Spaanse dans en flamenco aan het Conservatorium van Sevilla, samen met bekende klasgenoten als Pastora   Galván en Rubén Olmo. Daarnaast volgde ze een vierjarige theateropleiding aan de hogeschool Centro Andaluz de Teatro van Sevilla. Flamencoles volgde ze bij dansers als Javier Latorre, Juan Carlos Lérida en Rocío Molina.

Ze geeft al meer dan twintig jaar dansles en diverse workshops in Nederland en door heel Europa. Naast het lesgeven treedt ze op als danseres en zangeres, onder andere samen met haar zussen in flamencogroep Mala Sangre maar ook met veel andere artiesten.

Op het podium voelt Maria zich thuis; dansend en zingend straalt zij volop kracht en geluk uit. Ze weet het publiek te raken met haar sterke expressie en aanstekelijke liefde voor de flamenco.

Sta je op dit soort  momenten langs de kant of raak je de draad al in het tweede copla kwijt? Dan wordt het tijd dat je je aanmeldt voor de Cursus “Sevillanas”.