Bata-workshops door Concha Jareño

De befaamde flamencodanseres Concha Jareño uit Madrid bezoekt Nederland voor de IX Flamenco Biënnale 2023 en zondag 12 februari 2023 komt  ze voor een drietal bata-workshops naar Utrecht:

  • beginners: 11:00-12:00 (60 min, 35 EUR)
  • midden 12:00-13:15 (75 min, 40 EUR)
  • (ver)gevorderd 13:30-15:00 (90 min, 45 EUR)

Locatie: Danscentrum Utrecht, Domplein 4, Utrecht

Interesse? Mail of bel voor meer informatie: masflamenco@hotmail.com, 06-21698384.

Een samenwerking met de Flamenco Biënnale

Flamenco Biënnale

Over Concha Jareño

Concha Jareño is afgestudeerd in Spaanse dans en heeft diverse prijzen gewonnen.

Zo won zij tijdens het ‘concurso de flamenco’ in Cordoba van 2007, de premios Concha Jareño de “Matilde Coral” en “Mario Maya”. In 2008 won zij de prijs voor beste solochoreografie tijdens het el Certamen de Coreografía de Danza Española y Flamenco (een wedstrijd voor Spaanse dans en flamencochoreografie in Concha JareñoMadrid). Ook won zij in dat jaar, de tweede prijs in de wedstrijd van Cante Flamenco de Las Minas. Bovendien ging in 2008 haar programma “Simplemente Flamenco” en “Algo” in première, waarvoor ze in 2009 de “Revelation Award” (de publieksprijs van van het prestigieuze Festival van Jerez),

Ze was soliste in Carlos Saura’s “Flamenco Hoy”, gastartiest in “Flamenco XXI” en “Sonatas” met het flamencogezelschap Estévez-Paños en was tevens gastartiest in “Seis Cuerdas para Dos Tacones” van gitarist en componist Juan Antonio Suárez “Cano”. In 2010 rondde ze de tournee van haar show “Algo” af, door deze te presenteren tijdens de prestigieuze Biënnale van Sevilla in het Teatro Central. In 2011 ging het flamencorecital “Hecho a Mano” in première in het gebouw van de Corral del Carbón in Granada. In 2012 bracht ze de show “Raíces y Alas” in Santiago de Chile. In datzelfde jaar werkte ze als choreografe samen met Javier Latorre in de Chinese productie van “Quijote, waarmee ze een tournee door Azie deed. In Marzo 2015 vond de première van haar programma “El Baúl de los Flamencos” plaats, tijdens het Festival van Jerez . In Junio 2018 kwam zij met “Recital Flamenco” tijdens het festival Flamenco van Madrid en bracht dat programma nog vele malen ten tonele op verschillende plaatsen.

Nog steeds gaat zij vele samenwerkingen aan met verschillende gezelschappen en artiesten, Zo is zij op dit moment te bewonderen in het stuk “Espacio Creativo” van Alfonso Losa. Ook is zij te zien als gastartiest tijdens optredens van flamencozanger Miguel Poveda en treedt zij regelmatig op in het Tablao Flamenco de Leones, Tablao Flamenco Los Porches en het Teatro Flamenco Madrid.

Daarnaast blijft zij doceren en geeft zij workshops op internationaal niveau

Alfonso Losa en Concha Jareño

Flamenco: Espacio Creativo

Op 9 februari treedt Concha Jareño op in Musis & Stadstheater Arnhem. Ze danst dan als  ‘artista invitada’ samen met danser Alfonso Losa. Dit is een voorstelling van de Flamenco Biënnale. Meer informatie en kaarten: www.flamencobiennale.nl